På söndagen anlände Julian Firpo, hans bror Lucio och vännen Magnus Manhammar till Lesbos och flyktinglägret Moria.
– Vi har precis delat ut mat till hundratals människor. Det bor runt 20 000 människor här och det är total misär, säger Julian Firpo.
Han beskriver en fruktansvärd situation för flyktingarna i lägret. Det är brist på mat och när till exempel frukosten ska delas ut på morgonen tvingas de köa i flera timmar. Flyktingarna bor i tält utan uppvärmning och det ligger sopor och avföring överallt. Det ligger ett täcke av rök över lägret från plast som de boende bränner för att värma sig och laga mat.
De tre volontärerna från Uppsala försöker hjälpa till där behovet är som störst. Under den vecka de är där ska de dela ut mat varje dag. Utöver det ska de bland annat köpa kastruller, blöjor, bindor, mediciner och andra bristvaror. Men spänningarna i lägret försvårar arbetet.
– Det är viktigt att inte skapa kaos. Det finns så stor frustration här. Vi försöker att engagera de som bor här och gör allt väldigt strukturerat, säger Julian Firpo.
Omkring 40 procent av de boende i lägret är barn, en del av dem har aldrig bott någon annanstans än i tältlägret.
– I dag kom en nyfödd bebis hem från sjukhuset och ska bo i tält. Vi ska försöka hjälpa till där så gott det går.
De fyra bröderna Firpo, som kallar sin hjälpverksamhet för "4 brothers and a friend", började med resorna under flyktingkrisen 2015. Sedan dess har de åkt ner till Grekland i olika konstellationer åtta gånger. De samlar in pengar att köpa förnödenheter för, men bekostar själva resorna ur egen ficka. Engagemanget föddes ur brödernas bakgrund som krigsflyktingar från Argentina, som fick dem att känna att de ville ge något tillbaka till andra som tvingas fly.
– När vi såg det här ske på vår bakgård kände vi att vi måste göra något. Vi ser att människor lever i total utsatthet, säger Julian Firpo.
Flyktinglägret har funnits på turistön Lesbos sedan 2015 och var från början tänkt att inhysa 3 000 personer. Julian Firpo har märkt att förhållandena har försämrats i lägret under åren. Sedan det senaste besöket 2018 har invånarna i det redan överbefolkade lägret blivit mer än dubbelt så många.
– Redan då var det misär. Vi har varit ganska tagna av situationen den är gången, konstaterar Julian Firpo.