Uppsala tredje bästa idrottskommun

Förra året blev det en femteplats, men nu klättrar Uppsala kommun och rankas som Sveriges tredje bästa idrottskommun.

Uppsala rankas som Sveriges tredje bästa idrottsstad och är tredje bäst på jämställdhet inom idrotten.

Uppsala rankas som Sveriges tredje bästa idrottsstad och är tredje bäst på jämställdhet inom idrotten.

Foto: UNT arkiv

Uppsala kommun2019-09-25 11:11

För 13:e året i rad utser tidningen Sport & Affärer Sveriges främsta idrottskommuner. På onsdagen meddelades att Uppsala placerat sig på tredje plats. 

Det glädjer Josefine Åhrman, avdelningschef på stadsbyggnadsförvaltningen med ansvar för idrott och fritid inom Uppsala kommun.

–  Det här är en uppmuntran att fortsätta på den inslagna vägen och utveckla idrottskommunen Uppsala ytterligare, säger hon i ett pressmeddelande.

2018 antog idrotts-och fritidsnämnden målet att Uppsala skulle bli Sveriges bästa idrottskommun. Enligt nämndens ordförande Maria Patel (S) är placeringen ett kvitto på att Uppsala är en idrottskommun för alla. 

– För oss handlar idrott inte bara om elitsatsningar utan även om det livslånga idrottandet, att det finns en stor bredd bland idrotten, att idrotten är inkluderande, att det finns lokaler och att vi satsar på jämställdhet för att få en framgångsrik idrott i kommunen, säger Maria Patel i pressmeddelandet.

Tidningens jury har bedömt allt ifrån bredd- och elitidrott, sponsring samt infrastruktur och satt detta i relation till befolkningsstorlek. Enligt rankingen är Östersund Sveriges bästa idrottskommun. På andra plats kom Linköping.

I årets ranking presenterar tidningen också Sveriges bästa breddidrottskommun, elitidrottskommun samt evenemangskommun. Dessutom görs en särskild presentation av de främsta jämställdhetskommuner inom idrott. Uppsala kommer på andra plats i breddidrottslistan, tredje plats på jämställdhetslistan och tredje plats i evenemangslistan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!