Skolelev rånad av maskerade män

En elev på en skola i Uppsala ska under onsdagen ha utsatts för ett rån. Tillhyggen ska ha använts vid rånet.

Genrebild.

Genrebild.

Foto: UNT/Arkiv

Uppsala kommun2019-11-28 11:49

Eleven ska ha blivit rånad av ett okänt antal maskerade ungdomar vid von Bahrs skola i norra Uppsala. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på onsdagen.

– Vi larmades om att en pojke i lägre tonåren utsatts för ett rån av ett flertal gärningspersoner vid en skola. Flera tillhyggen ska ha använts i samband med rånet och därför rubricerar vi i nuläget händelsen som grovt rån, säger Fabian Hamnqvist, presstalesperson hos polisen.

Man vill inte kommentera exakt hur många gärningspersoner det ska ha rört sig om och inte heller vilka tillhyggen som ska ha använts. Gärningspersonerna ska ha varit okända för målsägande.  

Enligt polisen ska pojken ha blivit rånad på tillhörigheter, bland annat elektronik och kläder, däribland en jacka. Pojken ska inte ha blivit fysiskt skadad i samband med händelsen.

– Det finns inga misstänkta och ingen är frihetsberövad i nuläget. Vi fortsätter arbeta med ärendet genom att kartlägga händelseförloppet för att försöka få fram potentiella gärningspersoner, säger Fabian Hamnqvist.

Rektorn på skolan, Ulrika Axelsson, bekräftar att en elev blivit rånad vid skolan, men kan inte svara på om gärningsmännen är elever vid von Bahrs skola. 

– Allt som har med utredningen att göra måste jag hänvisa till polisen som håller på att utreda.

Enligt Ulrika Axelsson har inte några elever varit med om något liknande på området tidigare.

Kommer ni göra någonting för att förebygga att en liknande händelse händer igen?  

– Ja, vi försöker alltid förebygga. Det är en av våra stora huvuduppgifter. Allt vi kan lära från det här kan vi lägga till förebyggande arbete framöver. Men det här hände efter skoldagens slut så det är sånt som är svårt att förebygga, säger hon.

– När det händer saker jobbar vi alltid efter vår rutin och där ingår det att lyssna på elevernas funderingar och tankar. Vi kör vår rutin för att följa upp om det finns otrygghet på skolan.

Både föräldrar och elever har informerats om händelsen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!