Rånare trängde sig in i bostad - fyra åtalas

Fyra män åtalas för inblandning i det väpnade rånförsöket i en bostad i Stenhagen.

Tre män beväpnade med revolver trängde sig in i bostaden en morgon i juli.

Tre män beväpnade med revolver trängde sig in i bostaden en morgon i juli.

Foto: Robert Gabrielsson/UNT arkiv

Uppsala kommun2019-10-31 17:03

Tidigt en morgon i juli såg vittnen flera personer som stod på en balkong i ett bostadshus på Citrinvägen och ropade på hjälp. Samtidigt sågs andra personer springa från platsen. Polis larmades och en stor insats sattes in med flera patruller och helikopter som sökte efter gärningsmännen. 

Syftet misstänks ha varit att genomföra ett rån, men förövarna kom inte över något byte. En av dem skadades vid händelsen och en av de målsägande fick lindriga skador. 

Efter någon timme greps tre män, alla i 20-årsåldern. Två av dem misstänks ha trängt sig in i bostaden där flera personer befann sig, bland andra en flicka i tonåren, och hotat de boende med en skarpladdad revolver. Den tredje mannen misstänks ha skjutsat gärningsmännen i bil till och från brottsplatsen samt skaffat silvertejp som skulle användas vid rånet. 

 En vecka senare greps ytterligare en man i samma ålder, misstänkt för att ha deltagit vid rånförsöket. De misstänkta gärningsmännen åtalas nu för försök till grovt rån medan bilföraren åtalas för medhjälp till samma brott. Alla fyra åtalas dessutom för grovt vapenbrott. Tre av männen kommer från Stockholmstrakten medan den fjärde är Uppsalabo.

Bland åklagarens bevis finns bilder och filmer från en kamera vid brottsplatsen samt vittnesmål från personer som sett förövarnas flykt. Polisen har också hittat ett vapen samt balaklavor som misstänks ha använts vid brottet. Det är inte känt hur de åtalade männen ställer sig till anklagelserna. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!