Polisen vill minska oron efter bilbränderna

Efter helgens bilbränder i Gränby/Löten hölls under tisdagen ett möte med de boende. Syftet var att minska oron i området.

Under tisdagen hölls ett möte för att lugna boende kring Lagerlöfsgatan efter helgens bränder. "Vi lyckades ge svar på de frågor som fanns", säger Stefan Siesing från Uppsalapolisen.

Under tisdagen hölls ett möte för att lugna boende kring Lagerlöfsgatan efter helgens bränder. "Vi lyckades ge svar på de frågor som fanns", säger Stefan Siesing från Uppsalapolisen.

Foto: Sven-Olof Ahlgren/Svetlana P Jansson

Uppsala kommun2019-10-30 19:30

Mötet drog ett 30-tal boende i området kring Lagerlöfsgatan där ett tiotal bilar i en garagelänga förstördes i en brand under söndagen. Representanter från polisen, räddningstjänsten, kommunen och fastighetsägarna Rikshem fanns på plats. Stefan Siesing, yttre befäl vid polisen i region Mitt, berättar att avsikten var att tona ner oron efter bilbränderna. 

– Räddningstjänsten som var först på plats vid bilbränderna upplevde att den sociala oroligheten bland de boende var stor, särskilt eftersom ett hus var tvunget att evakueras. De tänkte att det vore bra om vi samlade ihop oss och bjöd in till ett samtal för att lugna ner de här oskyldiga människorna som drabbats, säger Stefan Siesing. 

Under det två timmar långa mötet svarade de olika representanterna på frågor. Stefan Siesing upplever att de lyckades uppfylla syftet med att dämpa oron hos allmänheten. 

– Vi fick massvis med frågor och vi hade en bra dialog. Det pratades bland annat om att starta upp trygghetsvandring och grannsamverkan, vilket är jättebra åtgärder. 

Från polisens sida fortsätter man nu med förundersökningen gällande grov mordbrand. 

– Vi har inte möjlighet att finnas på plats i området hela tiden. Så det är till stor hjälp om vi får in vittnesuppgifter och iakttagelser, och om allmänheten håller ögon och öron öppna. De där små pusselbitarna kan ha avgörande betydelse i den här fasen av utredningen, säger Stefan Siesing. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!