Polisen vädjar om tips efter skottlossningen

Under natten mot måndagen blev en lägenhet i Sävja beskjuten med flera skott. Polisen vädjar nu om tips från dem som kan ha sett eller hört något i området.

Skottlossningen ska ha ägt rum på Ölandsresan i Sävja.

Skottlossningen ska ha ägt rum på Ölandsresan i Sävja.

Foto: Google Maps

Uppsala kommun2019-11-04 18:26

Det var vid 04-tiden som polisen larmades om skottlossningen. På plats kunde polisen konstatera att skott gått in genom ett fönster till en bostad på Ölandsresan där två vuxna och ett mindre barn befann sig. Ingen ska dock ha blivit skadad fysiskt i samband med händelsen.

Polisen har uppgett att skotten verkar ha varit riktade specifikt mot den aktuella lägenheten.

Polisen är angelägna om att komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser i Sävjaområdet under natten mot måndagen.

– Vi arbetar just nu med informationsinhämtning och försöker skapa oss en klar bild av händelseförloppet. Vi vill gärna att de som sett eller hört något i det här området hör av sig till polisen, sade Åsa Wallinder, jourhavande förundersökningsledare hos polisen, under måndagskvällen.  

Under måndagen spärrade polisen av platsen för teknisk undersökning. Skottlossningen utreds som grovt olaga hot, framkallande för fara för annan och grovt vapenbrott. På måndagen hade ingen gripits för händelsen.  

– Vi har ingen skäligen misstänkt i ärendet, sade Åsa Wallinder.

Skjutningen är den andra i Uppsala på kort tid. I lördags kväll blev en man skjuten i benet i anslutning till ett lägenhetshus i Stenhagen. På måndagen hade polisen fortfarande ingen misstänkt i det ärendet. Polisen vill inte kommentera om man kopplar ihop händelserna i Stenhagen och Sävja. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!