Passet stals - då kommer hon hem

Uppsalatjejen Anna Vernersson åker inom kort hem till hemstaden efter att ha blivit bestulen i Chile. "En ganska nyttig upplevelse", säger hon.

Anna Vernersson från Uppsala har rest runt i Chile, Peru och Argentina i sju veckor. På torsdag kommer hon hem till Uppsala igen.

Anna Vernersson från Uppsala har rest runt i Chile, Peru och Argentina i sju veckor. På torsdag kommer hon hem till Uppsala igen.

Foto: Privat

Uppsala kommun2019-09-30 21:00

I fredags blev 20-åriga Uppsalabon Anna Vernersson bestulen på sin väska i Chiles huvudstad Santiago. I väskan låg förutom pass och pengar även flygbiljetterna hem till Sverige nästa dag. Mobilen hade hon dock kvar.

Samma eftermiddag ringde hon svenska ambassaden i Santiago för att få ett provisoriskt pass, men eftersom ambassaden snart skulle stänga uppmanades Anna Vernersson att återkomma efter helgen.

När UNT ringer under måndagen sitter hon på ambassaden och väntar på sitt nya pass. Hon är på bra humör och tycker att det som hänt varit lärorikt.

– Konstigt nog har hela upplevelsen varit ganska nyttig. Jag har fått en lärdom för livet. Allt går att lösa och jag har tur som är svensk medborgare som kan känna mig trygg, säger Anna Vernersson.

Efter kontakt med flygbolaget kunde hon boka om sin flygbiljett. Och under tisdagen bär det av hemåt.

– I morgon flyger jag från Santiago till Berlin och sedan vidare på torsdag till Sverige.

I Uppsala väntar en moster och morbror som Anna Vernersson haft nära kontakt med via sociala medier sedan i fredags. 

– Mina föräldrar är på semester i Sydafrika och det här har såklart varit stressande för dem. Men för mig har det egentligen inte varit så jobbigt alls. Jag fick ju ha semester några dagar till, säger Anna Vernersson som rest runt i Sydamerika i sju veckor.

Karta: Santiago de Chile
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!