Magdalena Andersson sitter i ett mötesrum på finansdepartementet och UNT:s reporter sitter på redaktionen i Uppsala. Intervjun görs tidstypiskt via videosamtal, det sätt som många nu får använda för att kommunicera.
På kavajen sitter en nål med den svenska flaggan. Sosserosen är utbytt för att markera enighet i krisen.
– Det har varit ett väldigt bra samarbete i regeringen och bra diskussioner med de andra partierna, säger Magdalena Andersson.
Det har hittills mynnat ut i enorma summor pengar. I förra veckan sprängdes 100-miljardersvallen när kommunerna fick extra tillskott. För Uppsala gav det preliminärt 234 miljoner, välkommet för kommunalrådet Erik Pelling (S) som konstaterade att kommunen för närvarande "blöder pengar".
Magdalena Andersson är uppväxt i Uppsala och kvar i staden bor hennes mamma. Likt många andra med äldre släktingar har hon nu fått tjata om att hålla sig inne för att undvika smittan.
Lyssnar hon?
– I ökande omfattning, säger Magdalena Andersson med ett leende.
Något besök i Uppsala är förstås inte aktuellt just nu, varken för henne själv eller hennes två barn.
– Det är klart att jag saknar min mamma väldigt mycket. Och barnen saknar sin mormor, säger hon.
Blomsterbud går i alla fall att skicka fortfarande, till mamman har det blivit en bukett med pärlhyacinter och påskliljor. Grannar har också erbjudit sig att gå och handla, något som finansministern berömmer.
– Det har varit fantastiskt att se alla privata initiativ. Där visar sig Sverige verkligen från sin bästa sida, säger hon.
För egen del har den nuvarande situationen inneburit "väldigt, väldigt mycket" jobb.
– Det har varit några av mina mest intensiva veckor i livet, och då har jag jobbat hårt vid några andra tillfällen också.
Efter 90-talskrisen, under budgetsaneringen, jobbade Magdalena Andersson för Göran Persson. Då infördes det så kallade överskottsmålet, som går ut på att den offentliga sektorn ska ha ett visst överskott i sitt finansiella sparande. Enkelt uttryckt ska staten spara i ladorna till sämre tider, en formulering som ofta har hörts från Magdalena Andersson. Så även nu.
– För mig som finansminister har det varit viktigt att spara i ladorna under de goda åren. Det är tack vare att vi har betalat av statsskulden sedan 90-talet som vi kan komma med de här krispaketen utan att det ska behöva ha stora effekter framöver, säger hon.
Men vissa anser att finansministern borde ta i mer. Tunga ekonomer som Lars Calmfors och John Hassler menar att regeringen gott kan låna ännu mer pengar för att hålla ekonomin under armarna.
– Hundra miljarder är historiskt stort. Men hur mycket mer som behöver satsas handlar helt om hur långvarig krisen blir. Vi följer utvecklingen väldigt noga och kan vara snabbfotade om det behövs, säger Magdalena Andersson.
Just att bedöma hur lång krisen kommer att vara är det svåraste. Det avgör hur mycket man ska gasa på nu och hur mycket krut som ska sparas till senare.
– Man måste tänka bortom nästa krispaket och ha klart för sig att det här är ett långt förlopp.
Krisen är unik eftersom den orsakats av ett virus, inte av en underliggande obalans i ekonomin.
– Det gör också att det finns väldigt goda möjligheter när den värsta krisen är över. Då kommer köerna ringla långa utanför alla restauranger i Uppsala igen, säger Magdalena Andersson.