Leksaksaffär fick skyltfönster sönderslaget

Skyltsöndagen och jultiden står för dörren. Men adventsidyllen krossades när handlaren Laila Mathisen kom till sin leksakbutik Krabat på lördagsmorgonen.

Laila Mathisen fick en chock när hon kom till sin adventspyntade leksaksbutik Krabat på lördagsmorgonen. Skadegörelsen är polisanmäld.

Laila Mathisen fick en chock när hon kom till sin adventspyntade leksaksbutik Krabat på lördagsmorgonen. Skadegörelsen är polisanmäld.

Foto: Privat/UNT arkiv

Uppsala kommun2019-11-30 12:45

Den viktigaste tiden på året är här för handeln, inte minst leksaksbranschen. Och traditionen att inför första advent fixa sina skyltfönster är ännu stark och viktig.

– Vi vill ju att det ska kännas magiskt och fint, att det ska vara lite extra. Och nu är det ju så vackert ute också med snön och vädret, och mycket folk på stan, säger Laila Mathisen, som driver leksaksbutiken Krabat i början av gågatan i Uppsala. 

I fredags lade hon och personalen sista handen vid årets julskyltning i butiken. När hon återvände till butiken på lördagsmorgonen fick hon en chock:  En av rutorna var helt krossad och det var glassplitter överallt.

– Det var en chock att se det, jag trodde inte att det var sant. Det är ju ren skadegörelse. De vill ju inte ens försöka ta någonting, säger Laila Mathisen. 

När hon kontaktade polisen var händelsen redan polisanmäld. Någon hade vid 23.30-tiden på fredagskvällen sett skadegörelsen medan den ägde rum och kontaktat polisen.  

När UNT talar med Laila Mathisen på lördagsförmiddagen blir hon just kontaktad av glasfirman.

– De ska komma och åtminstone städa upp så att man ser skyltfönstret, säger Laila Mathisen.

Det här är första gången hennes butik utsätts för något sådant här.

– Sådan här skadegörelse vill man inte att någon ska behöva vara med om. Det är så tråkigt, säger hon.

Krabat utsattes för skadegörelse under fredagskvällen.
Krabat utsattes för skadegörelse under fredagskvällen.
Karta: Krabat
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!