Hon vann SM-guld i bröllopsfotografering

Bland 700 bilder vann Uppsalabon Melodi Roohis bild i kategorin bröllop. "Det är ett kvitto på att man har en yrkesskicklighet"

Melodi Roohi, vinnare av SM-guld i fotografering, kategori bröllop.

Melodi Roohi, vinnare av SM-guld i fotografering, kategori bröllop.

Foto: Pressbild /SM i Fotografi

Uppsala kommun2019-10-25 18:01

Den 18-19 oktober avgjordes Svenska Mästerskapet i Fotografi. Tävlingen hölls på Fotografiska i Stockholm och arrangerades av Svenska Porträttfotografers Förbund. 

125 fotografer deltog med totalt 700 bilder, fördelade på tio kategorier. Bland deltagarna fanns Uppsalabon Melodi Roohi. Hon skickade in fyra bilder varav tre kom till final i kategorin bröllop, som hon sedan vann.

– Jag blev lite chockad. Det tog några sekunder att fatta, säger hon om vinsten.

Melodi Roohi är självlärd och har fotograferat i tio år. Hon har en egen fotostudio i centrala Uppsala där omsättningen har ökat varje år. Segern i SM innebar en bekräftelse på att hon valt rätt inriktning. 

– Det här är ett kvitto på att jag har yrkesskicklighet, säger hon. 

Från början var det inte självklart att hon skulle fokusera på bröllop, det blev så av en slump.

– En vän bad mig fotografera sitt bröllop men jag var tveksam. Mycket står på spel och det går inte att ta om bilderna på ett bröllop. 

Men efter första uppdraget följde snabbt fler förfrågningar. 

– Bara att gå på bröllop är roligt men att fotografera dem är speciellt. Att fånga alla tårar och blickar på bild är fantastiskt. 

I framtiden vill Melodi Roohi fotografera bröllop i speciella miljöer. Hon nämner platser som Italien, Island och Lappland.  

Vinsten i SM kan ta henne till Italien redan i vår. Där fortsätter hennes vinnarbild att tävla i ett världsmästerskap i bröllopsfotografering i mars 2020. 

Vinnarbilden "Under the veil".
Vinnarbilden "Under the veil".
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!