Ägaren Edik Nazary har jobbat i Uppsalas restaurangvärld i över 30 år. Han började med att driva ett av två nattöppna gatukök på 90-talet, innan kedjorna kom till stan och "förstörde marknaden". Sedan 2011 driver han Food court i Gamla Uppsala som serverar pizza, kebab, sushi och husmanskost. Nu får restaurangen ett syskon på Kungsängsvägen i Boländerna under namnet Festino. En anledning till den nya etableringen är att de två restaurangerna ska kunna erbjuda hemkörningar till ett större område.
– Vi har haft tillgång till halva stan, nu får vi tillgång till den andra halvan. Vi får också större utrymme i köket och läget är bra för luncher eftersom det ligger så många arbetsplatser i närheten, säger Edik Nazary.
På den nya restaurangen kommer det att finnas fyra budbilar vilken gör att det ingår totalt tio fordon i budbilsflottan.
– Det är mycket hemkörningar, sådan är trenden. Många har dåligt med tid, säger Edik Nazary och berättar att man tack vare hemkörningarna kommer att ha kvällsöppet trots restaurangens något avskilda placering.
Den förra hyresgästen var utbildningsföretaget Astar som hade restaurangutbildning i lokalerna.
– Men innan dess var det en lunchrestaurang här, så vi går tillbaka till det. Det är en stor investering. Vi har satsat ungefär en miljon kronor, på bland annat möbler, köksrenovering och anpassningar av el och vatten, säger Edik Nazary.
Restaurangen, som har en yta på 480 kvadratmeter och rymmer 150 gäster, öppnar 4 februari.