Gastronomer från Uppsala kan vinna pris

Två Uppsalaföretagare kan vinna priser på Stellagalan för sina bedrifter i restaurangbranschen.

Cajsa Johansson, grundare och ägare av Cajsas kök, har nominerats till juryns hederspris på Stellagalan.

Cajsa Johansson, grundare och ägare av Cajsas kök, har nominerats till juryns hederspris på Stellagalan.

Foto: Staffan Claesson/UNT arkiv

Uppsala kommun2020-02-06 17:29

Stellagalan har funnits sedan 2016 och syftet är att uppmärksamma kvinnor inom de gastronomiska yrkena.

I år är Frida Leijon nominerad i kategorin "Årets konditor". Hon driver Leijon Stenugnsbageri och konditori, som har tre filialer i Uppsala. I juryns motivering står bland annat att Frida Leijon "med målmedvetenhet, företagsamhet och kreativitet har skapat 'uppländsk magi' bland socker och mjöl".

Cajsa Johansson är nominerad till galans hederspris. Hon har i 25 år basat för Cajsas kök med nio kaféer och restauranger i Uppsala. "Med ett brinnande intresse och stor entusiasm är hon en sann förebild för kommande yrkesgenerationer", skriver juryn.

Vinnarna koras 20 april på Stellagalan i Stockholm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!