Fyra begärs häktade för mordförsök

Fyra män begärs häktade för knivattacken mot två män i en bil på Kungsgatan i Uppsala.

Flera personer greps vid en planerad polisaktion i Storvreta.

Flera personer greps vid en planerad polisaktion i Storvreta.

Foto: Läsarbild

Uppsala kommun2019-10-10 16:22

Bilen prejades av ett annat fordon på södra delen av Kungsgatan en eftermiddag i början av september. Två män som färdades i den prejade bilen knivskars innan gärningsmännen försvann från platsen. De knivskurna männen tog sig själva till Akademiska sjukhuset. Båda hade skärskador i magen och den ene bedömdes vara allvarligt skadad.

I tisdags greps flera män vid ett planerat polistillslag i ett bostadsområde i Storvreta. På torsdagen begärdes fyra av dem, i 17-25-årsåldern, häktade för mordförsök på de båda männen i bilen på Kungsgatan.

En av de gripna begärs även häktad för grovt narkotikabrott sedan misstänkt narkotika hittats på olika platser i samband med polisens tillslag. En femte person, en man i 50-årsåldern, begärs häktad för grovt narkotikabrott men misstänks inte för inblandning i mordförsöket. 

Utredarna har teorier om motivet till angreppet på Kungsgatan men vill inte avslöja något om innehållet:

– Men de misstänkta gärningsmännen och offren känner varandra, de var inte några slumpvis utvalda personer, säger kammaråklagare Thomas Forsberg vid Riksenheten för internationell och organiserad brottslighet. 

Flera av de inblandade är sedan tidigare kända av polisen. Häktningsförhandlingar planeras hållas under fredagen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!