Ännu en död efter E4-olycka

På måndagsförmiddagen avled en av de personer som sedan natten till söndagen har vårdats efter helgens trafikolycka på E4.

Två bilar frontalkrockade på E4 i Uppsala.

Två bilar frontalkrockade på E4 i Uppsala.

Foto: Utryckning Uppsala

Uppsala kommun2019-10-28 12:43

Olyckan inträffade vid trafikplats Kumla, strax innan klockan 02:00 under natten till söndagen. En personbil ska då ha frontalkrockat med en taxibil. I personbilen färdades fyra personer. Taxichauffören var ensam i sin bil.

En av personerna i personbilen avled på platsen strax efter olyckan. De övriga fyra personerna fördes till sjukhus, där ytterligare en person från personbilen avled. De två avlidna ska enligt polisen vara en man och en kvinna i 40-årsåldern. Mannen ska ha kört bilen när olyckan inträffade.

De övriga två passagerarna i personbilen var enligt polisen män i 25- respektive 30-årsåldern. På måndagsförmiddagen kom beskedet att en av dem också har avlidit.

– Men vi har inte uppgifter om vilken av passagerarna det rör sig om, säger Uppsalapolisens presstalesperson Jonas Eronen.

Enligt Jonas Eronen ska föraren av personbilen – som alltså har avlidit – ha varit hemmahörande i Stockholm.

– De tre passagerarna ska däremot ha haft någon form av koppling till Uppsala, säger Jonas Eronen.

Enligt Jonas Eronen har polisen haft möjlighet att ta blodprov för att ta reda på om alkohol eller droger har brukats av någon av bilarnas förare.

Det är ännu oklart vad som orsakade olyckan. Polisen har ännu inte gett några uppgifter om huruvida en av bilarna körde i fel riktning på vägen.

– Men eftersom det varit frontalkrock i en och samma körriktning så misstänker vi det, sade Tobias Ahlén, presstalesperson vid polisens regionledningscentral, på söndagen.

Karta: Platsen där olyckan ska ha inträffat
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!