Ahmeds bageri totalförstört efter brand

På kort tid har det brunnit vid två tillfällen i de lokaler där Ahmed Abds driver sitt bageri. Under natten till torsdagen förstördes lokalen i Gottsunda.

Ahmed Abds bageri i Gottsunda förstördes i branden.

Ahmed Abds bageri i Gottsunda förstördes i branden.

Foto: Erik Windolf

Uppsala kommun2019-11-07 09:45

Ahmed Abd har drivit affärsverksamhet i den nu brandhärjade lokalen i närmare fem år. Tidigare har det varit en frukthandel men sedan några veckor tillbaka bedrivs ett bageri i lokalen. 
– Det här är ju inte bra. Det är jättetråkigt, säger Ahmed Abd när UNT möter honom utanför lokalen på torsdagsmorgonen.

Det var vid 21.30-tiden på onsdagskvällen som förbipasserande slog larm om att det brann i lokalen på Stenhammars väg i Gottsunda. Flera enheter sattes in och eldsvådan bekämpades sent på kvällen både utifrån och med rökdykare på insidan. Först sent under natten till torsdagen var den släckt. Det är ännu oklart vad som orsakade branden men polisen misstänker att den är anlagd och genomförde en teknisk undersökning under torsdagen. En anmälan om grov mordbrand har upprättats.

Bageriet stängde klockan 20 på onsdagen och Ahmed Abd, som bor i Stockholm begav sig hem. Drygt en och en halv timme senare fick han ett samtal från sina anställda om att det brann.
– Jag ville komma hit på en gång men de sa att jag skulle stanna hemma. Nu under dagen har jag kontakt med polisen och fastighetsägaren, säger Ahmed Abd. 

För en vecka sedan brann det i samma lokaler. Även den branden utreds av Uppsalapolisen då man misstänker att den var anlagd.
– Då brann det på baksidan. Jag vet inte hur det kan ha börjat brinna två gånger på så kort tid, säger Ahmed Abd.

Polisen inleder på torsdagen en teknisk undersökning. Man misstänker att branden var anlagd.
Polisen inleder på torsdagen en teknisk undersökning. Man misstänker att branden var anlagd.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!