Medlemmarna i Torstuna LRF-avdelning är överens om.
– Det är en stor skillnad nu jämfört med när vi började för fyra år sedan, säger Anders Palmér från Myrsjö, en av ungefär 25 personer som gjorde en renhållande insats under helgen.
En helg per år samlas de nedanför kyrkan och beger sig ut längs vägarna
Det är dikesrenarna som rensas från skräp, allsköns bråte som läggs i plastsäckar.
Vanliga fynd är hamburgerpapper och kartonger inköpta i höjd med motorvägen i Romberga. Lagom efter Vånsjö verkar en del måltider avslutas och resterna hivas ut genom bilrutan.
Men det har som sagt var blivit bättre. Medvetenheten har nog ökat, säger de.
Vad har ni hittat idag?
– Det vanliga. Papper, tomburkar och sådant, säger Per-Arne Ljung, Härled, som var Torstunas sista mjölkbonde när han lade av för tre år sedan.
– Nu är det spannmål och hästfoder som gäller, säger han.
Vad det gäller lantbruksnäringen ser männen vi talar med en tydlig renässans för närproducerat.
– Mjölkbarer, där man handlar direkt från gården har blivit fler och fler.
Anders Palmér är förvånad över att det inte redan finns någon gård i Enköpingstrakten som satsat på det.
På tal om lokalproducerat så finns flera av charkföretaget Andersson & Tillmans leverantörer i Torstuna. Det är sannolikt att innehållet i korvarna på Anders Ottossons grill, de som avnjuts efter välförrättat värv, har det ursprunget.
– Det är kul att göra något positivt tillsammans, föreningslivet är viktigt, säger han.