Hans stora ridanläggning i Tolfta Norrby utanför Tierp har precis fått godkännande från länsstyrelsens djurinspektörer och står efter flera års arbete och ännu längre planeringssträcka klar att tas i bruk.
– En komplett ridanläggning och kursgård, säger han om den nu förverkligade drömmen.
Bygget innehåller en ridbana med tävlingsgodkända mått på 60 gånger 20 meter som klarar alla dressyrprogram. I byggnaden finns stall med boxplats för åtta hästar och gästplatser för lika många tvåbenta kursdeltagare. Komplett betyder även tillgång till kök och duschar samt en samlingssal med panoramafönster ut över ridbanan.
Att det tagit lite tid har inte bekymrat ridhusägaren, som passat på varje fråga om när bygget ska stå klart. Tvärtom.
– Det har gått mycket fortare än jag tänkt, säger Ulf Lind som gjort merparten av arbetet själv, undantaget el- och vattenjobb som kräver specialkunskaper.
Hans drivkraft har varit att få tillvaron som ridlärare mer praktisk, genom att kunna flytta hem en större del av sin utbildningsverksamhet.
– Som äldre vill man ha det bekvämt. På de här åren har jag åkt minst fem dagar i veckan till träningar runtom i regionen. Nu har jag fått ner det till fyra och så småningom hoppas jag kunna vara hemma jämt.
Ulf Lind blev hästbiten redan som femåring.
– Då bodde jag på Gripenbergsvägen och det var nära till hästar bakom Svanbykiosken. Någon slängde upp mig på en häst och sedan dess har jag varit fast.
Intresset höll i sig och hans hästkarriär tog fart först med goda ridmöjligheter i Östervåla, som erbjöd mycket tid på hästryggen och gav stort eget ansvar, samt hos ridklubben i Tierp där han senare för övrigt blev ridhuschef.
Sin yrkesframtid bestämde han också tidigt.
– Jag var nog tolv år när jag läste ett reportage i en ponnytidning om Strömsholm. Då bestämde jag att skulle bli ridlärare.
Åtskilliga Strömsholmskurser senare och med väl inarbetat rykte som dressyr- och hopptränare kan han nu ta emot gäster till egen anläggning och nu ska investeringen betalas av.
– Helgkurser är huvudsaklig målgrupp och de ska kunna bära anläggningen, säger han.
Flerdagarskurser och läger för både vuxna och ungdomar samt möjligheten att hyra ut till gäster även utan häst kan bli komplement. Liksom att använda ridhuset till tävlingar och premiering. En sådan är redan inplanerad.
– En premiering av frieserhingstar med domare från Holland. Det kan bli spektakulärt.