Både fysisk och psykisk mobbing på skola

En elev på en skola i Tierps kommun ska ha blivit mobbad vid upprepade tillfällen. Det framgår av en anmälan till Skolinspektionen.

En elev på skola i Tierps kommun ska ha blivit mobbad vid upprepade tillfällen. Det framgår av en anmälan till Skolinspektionen.

En elev på skola i Tierps kommun ska ha blivit mobbad vid upprepade tillfällen. Det framgår av en anmälan till Skolinspektionen.

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Tierps kommun2019-10-24 18:01

Det hela tog fart för en dryg månad sedan då den tioåriga eleven blev fasthållen och slagen av flera jämnåriga på skolan. Efter den första händelsen har det varit återkommande incidenter varje vecka, den senaste månaden. Bland annat ska tioåringen ha blivit nedstänkt med målarfärg samt fått målarvatten hällt över sig i samband med träslöjdslektion. Detta framgår i anmälan.

Förutom fysiskt våld i olika former har någon eller några tagit sig in på elevens konto i skolans datasystem där bland annat olika skoluppgifter lagras. Flera av skoluppgifterna har också raderats. I flera dokument ska någon också ha skrivit nedsättande ord om eleven. Händelserna har gjort att tioåringen nu bara sporadiskt går till skolan.

Tioåringens föräldrar har gjort en anmälan till skolan där man påpekat vad som inträffat och krävt åtgärder. Enligt kommunen och skolledningen har man gjort en handlingsplan och att menar att man har situationen under kontroll. 

Trots detta ska trakasserierna mot tioåringen ha fortsatt och nu har föräldrarna även gjort en anmälan till Skolinspektionen. 

Skolinspektionen har bekräftat att man tagit emot anmälan och att en utredning nu ska göras. I samband med utredningen måste kommunen och skolans ledning redovisa hur de ser på situationen och vilka åtgärder de planerar. 

Situationen har gjort att föräldrarna nu överväger ett skolbyte eller hemundervisning för sitt tioåriga barn.

Karta: Tierp
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!