Valfläsk och ett löfte utan substans

Centerpartiet menar att Socialdemokraternas löfte att det första spadtaget till ett nytt vårdcentrum ska tas inom fyra år inte är realistiskt.

7 juni 2018 12:45

Det var i samband med en presskonferens tidigare i veckan som det socialdemokratiska regionrådet Börje Wennberg förklarade att om alla goda förutsättningar slår in vill partiet sätta spaden i jorden för ett nytt vårdcentrum i Tierp under den kommande mandatperioden (2018-2022).

Från Centerpartiet menar man att det är ett vallöfte som saknar substans.

– Socialdemokraternas satsning med 5 miljoner år 2022 i sin budget på nytt vårdcentrum som presenteras idag är alldeles för lite pengar alldeles för sent för att kunna ta ett första spadtag i rimlig tid, säger Sara Sjödal (C), som sitter i regionfullmäktige och är oppositionsråd i Tierps kommun, i ett pressmeddelande.

Från C:s sida vill man i början av nästa mandatperiod avsätta 15 miljoner kronor för att kunna börja utreda frågan när det gäller ett nytt vårdcentrum. Detta menar partiet skulle skapa förutsättningar för att sätta spaden i marken någon gång mellan 2018 och 2022.

UNT har tidigare berättat om de stora investeringar i nya sjukvårdslokaler på nästan tre miljarder kronor som Region Uppsala står inför de kommande åren. Börje Wennberg har i samband med detta förklarat att regionen måste göra en prioriteringsordning när det gäller investeringarna.

– Vi vet att det nuvarande vårdcentrumet är slitet, men verksamheten fungerar. Sedan är det så att vi har en viss summa pengar och måste göra prioriteringar och då får vårdcentrum stå tillbaka, säger Börje Wennberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kjell Sjöberg

Ämnen du kan följa