Rickard har kontoret "på fickan"

För fyra år sedan lämnade Rickard Engvall, 32 år, en trygg anställning på Tierpsbyggen. Han vågade ta steget och starta eget.

24 november 2018 18:00

Nu står han på egna ben som fastighetsskötare.

Hur har det gått?

– Det har inte varit någon dans på rosor precis. Det har gått lite upp och ned. Men sedan något år tillbaka så känns det mer stabilt. Företagets utveckling går stadigt framåt, säger Rickard Engvall.

När han startade firman Tierp Boservice vid årsskiftet 2014/2015 hade han varit arbetsledare för reparationsgruppen och ansvarat för bland annat felanmälan på det kommunala fastighetsbolaget sedan år 2011.

– Folk "varnade" mig när jag drog igång den egna verksamheten och sa att det kommer att ta minst tre år innan, om du får snurr på verksamheten. Hur svårt kan det vara? tänkte jag. De hade så rätt, det tar några år innan man jobbar in sig på marknaden och folk upptäcker att man finns, säger Rickard som tycker att han är allservice på riktigt.

I Tierp Boservice AB hade han en tydlig vision och ambition redan från början:

– För mig är kärleken till det hantverksmässiga grunden. I det lilla vill jag ändå jobba i det stora. Jag menar, framför allt vill jag jobba för den lilla uppdragsgivaren, men inget uppdrag är ändå för stort. Jag vill ge en jordnära service med fokus på kunden. Alla vill vi väl ha service som går snabbt, enkelt och professionellt, säger Rickard Engvall som har kontoret "på fickan".

Han har ett mobilt kontor. Han har ingen lokal, utan kontoret har han i bilen. Han har inget emot pappersarbete men vill vara ute på fältet. Han har inga stora maskiner, men en liten verkstad som ändå kan åstadkomma mycket.

– Jag rör mig helst i Norduppland. Att göra jobb i städer som Gävle och Uppsala lockar inte. Jag vill ha nära hem till familjen, korta färdsträckor och när man är i större städer blir man en i mängden. Här i Norduppland säger kunden "Rickard var här". Det är skillnaden.

Rickard Engvalls affärsidé är att ta ett helhetsgrepp för boende och på fastigheter. Med sina två anställda Rasmus Kihlström, (bygg- och fastighet) och Alex Jansson Rundlöf, (svets och smide), är Rickard en kontakt för alla situationer för privatpersoner, föreningar, företag, hyresvärdar och andra fastighetsägare.

– Jag ser företaget som ett allserviceföretag. Vi erbjuder helhetslösningar för allt som handlar om boende och fastigheter, till exempel el, vvs och måleri. Jag vill ge kunden den service de söker, med egen personal eller extern hjälp om det behövs. Jag har flera större löpande jobb, som snöröjningsuppdrag. Jag tycker att jag haft tur med företaget, jag har startat det i en tid då folk har råd att göra det där lilla extra, som att bygga om, bygga nytt eller bygga till, säger Rickard Engvall som vid sidan av företaget vill fortsätta att satsa på musiken. Han är trummis och gitarrist.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Bergström