På onsdagen hade minst fyra personer anmält händelsen till Justitieombudsmannen (JO). Enligt anmälarna avlivades vargen på felaktig grund eftersom djuret inte innebar något hot mot människor. Anmälarna vill bland annat att JO prövar om polisen gjort sig skyldig till jaktbrott.
Enligt en anmälare borde man i stället försökt söva vargen och flytta den till en lämpligare plats. En annan anmälare anser att varken polisen eller länsstyrelsen, när beslutet om avlivning fattades, kunde veta om djuret var genetiskt värdefullt.
LÄS MER: Därför sköt polisen vargen
LÄS MER: Kritik mot att vargen sköts
Som UNT rapporterat sköts vargen på tisdagseftermiddagen i ett skogsparti nära Tämnarån i Tierp. Den hade tidigare på dagen befunnit sig i ett bostadsområde med ett rådjur som vargen rivit och dödat. Händelsen väckte stor uppståndelse och polis larmades till platsen. Även personal från länsstyrelsen fanns på plats. På eftermiddagen tog polisen beslutet att skjuta vargen, eftersom den ansågs utgöra en risk för allmänheten.
Vargkroppen fördes till Statens veterinärmedicinska anstalt i Uppsala för undersökning. Resultatet visade att den hade flera skador som inte var livshotande.