Par kräver takläggare på 130 000 kronor

Ett par från Tierpstrakten kräver en takläggare på knappt 130 000 kronor för ett takläggningsarbete som de anser blivit misslyckat.

9 februari 2018 11:00

Hösten 2017 tog paret kontakt med takläggaren för att få hjälp med ett takbyte på sitt hus. Parterna kom också överens om att takläggaren skulle utföra arbetet. Kostnaden för arbete, material och städ beräknades till 98 000 kronor.

I en anmälan till Allmänna Reklamationsnämnden skriver paret att när takbytet skulle genomföras kom inte den takläggare som man skrivit avtal med utan ett annat företag.

I anmälan skriver paret att de i mitten av december 2017 noterade att takbytet inte blivit gjort på det sätt som det skulle, bland annat fanns det flera konstruktionsfel. En besiktningsman gjorde en besiktning av takarbetet i slutet av december förra året. Enligt paret så ska besiktningsmannen ha dömt ut arbetet.

Vidare menar paret att takläggaren gjort åverkan på både deras tomt och hus samt inte gjort den grovstädning som ingick i avtalet.

Paret har varit i kontakt med takläggaren för att nå en förlikning utan att kunna komma överens. Paret menar att takläggaren under de samtalen uttalat olika hot.

Nu har paret vänt sig till Allmänna Reklamationsnämnden för att få hjälp i tvisten.

I den anmälan som lämnats in kräver de att få tillbaka de 98 000 kronor som de betalat för takarbetet samt ytterligare 30 000 kronor för förstörda dörrar, fönster och gräsmatta samt ersättning för kostnader för städning och besiktningsman.

Paret har även polisanmält takläggaren för skadegörelse och olaga hot.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kjell Sjöberg