Nu säljs populär fiskecamp

Fiskecampen i Älvkarleby har fått nya ägare. Den kommunägda anläggningen säljs nu för 4,5 miljoner kronor.

25 november 2018 18:00

– Vi är nöjda med det belopp vi får för fiskecampen, säger Bert-Ola Dahlgren, samhällsbyggnadschef i Älvkarleby kommun.

Tidigare i år gav kommunen ett företag i fastighetsbranschen i uppdrag att värdera fiskecampen i Älvkarleby. Företagets bedömning var att campen var värd sju miljoner kronor.

De nuvarande arrendatorerna Katarina och Daniel Gustafsson blev också erbjudna att köpa campen för sju miljoner kronor av Älvkarleby kommun. Något som de tackade nej till. Istället erbjöd de 3,5 miljoner kronor. Det budet tackade kommunen nej till.

Nu säljs alltså fiskecampen för 4,5 miljoner kronor.

– Det är så här det kan bli vid en budgivning, men vi är nöjda. Nu får vi in en långsiktig ägare som är bättre än kommunen på att driva och utveckla anläggningen och ge den en bra möjlighet att växa, säger Bert-Ola Dahlgren.

Det blir bröderna Ziad och Fayez Issa som tar över campingen som har 33 övernattningsstugor, 163 campingtomter och restaurang och ligger i direkt anslutning till Dalälven. Anläggningen är ett populärt mål för fiskare från Sverige och andra delar av Europa som gillar att fiska havsöring och lax. Enligt kommunens beräkningar så brukar det årligen fångas drygt 8 000 kilo lax och havsöring i älven.

Bröderna Issa har i dag en mindre affärsverksamhet i Skutskär samt bedriver fastighetsverksamhet i både Gävleborgs län och Hälsingland.

De tar över fiskecampen den 1 januari 2019.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kjell Sjöberg

Ämnen du kan följa