– Visste vore del väl kul om vi kunde lägga mera pengar på busskort, men det är många andra verksamheter som också vill ha mera pengar. Våra resurser är begränsade och vi har inte någon möjlighet att lägga några pengar på detta, säger det socialdemokratiska kommunalrådet Bengt-Olov Eriksson.

I samband med tisdagens kommunfullmäktigemöte behandlades Vänsterpartisten Alexander Karlssons motion om gratis busskort på fritiden för barn och ungdomar i Tierps kommun.

Det socialdemokratiska kommunalrådet konstaterade i samband med debatten att politik handlar om prioriteringar och att det inte fanns utrymme i budgeten för sex miljoner som busskortssatsningen skulle kosta för de 2 826 unga som är inskriva i grundskolan och gymnasiet.

Artikelbild

| Vänsterpartist. Alexander Karlsson.

Alexander Karlsson menade att i sin tur att busskortsfrågan inte bara var en fråga om kronor och ören för Vänsterpartiet.

– Ett ökat bussåkande är ett sätt för oss att hand om vår miljö, sa Alexander Karlsson.

Under debatten var Vänsterpartiet och Kristdemokraterna eniga om satsningen.

– Det här är ett bra förslag för det finns faktiskt barn som inte har något stöd hemifrån när det gäller bilskjuts till träningar på fritiden. Det här skulle öka deras möjligheter att delta i fritidsaktivteter, menade KD:s Gunillla Wisell.

Artikelbild

| Kristdemokrat. Gunilla Wisell.

V:s Urban Blomster konstaterade att det i Tyskland planeras för fri kollektivtrafik.

– Har man råd med det i Tyskland bör vi ha råd med detta i Tierp, men det är bara att tacka de styrande för deras negativa besked - nu har de gett oss en bra valfråga att jobba med, sa Blomster.