Många besökare väntas till Tobo

Tobo Folkets hus-förening räknar med drygt 2 000 besökare när det är julmarknad på orten på lördagen.

24 november 2018 09:30

– Tvåtusen besökare är drygt tre gånger så många som det till vardags bor i Tobo tätort, säger Tage Elvin, marknadsgeneral.

Under lördagen kommer stora delar av Tobo att vara en marknadsplats.

– Fram till i dag så är 77 marknadsstånd - inomhus och utomhus - bokade, säger Christer Jädersten som tagit emot alla anmälningar.

UNT var på plats i Tobo på fredagen och träffade Christer Jädersten och Tage Elvin som då håll på med de sista förberedelserna.

– Men vi är inte ensamma. Vi är ett drygt förtiotal personer som jobbar med en mängd olika saker som att dra elen och organisera parkeringsplatser för att marknaden ska bli verklighet, säger Tage Elvin.

Marknaden, som är den fjortonde i ordningen, bjuder på ett brett urval av varor som kommer att säljas.

– Det finns allt från skolklasser som säljer bullar och äldre damer som virkat till de som säljer julsaker och olika maskiner, förklarar Christer Jädersten.

Marknaden kommer att hålla till både inomhus och utomhus.

– Vi kommer att ha stånd både inomhus och utomhus här vid folkets hus. Det kommer även att finnas stånd på gatorna här runt omkring samt inne på Eric Sahlström Institutet, berättar Tage Elvin.

Även i Strömsberg är det julmarknad i helgen.

På söndagen är mängder med knallar på plats vid det gamla bruket. Förutom kommers och handel så bjuds det även på guidade turer på bruket under marknadsdagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kjell Sjöberg