– Jag tycker det är omdömeslöst av Sara Sjödal att hon beordrar ommålning av bland annat sitt eget rum samt en flytt av två dörrar i det ansträngda läge som kommunen befinner sig med ett befarat minusresultat på 33 miljoner kronor för 2018, säger Viktoria Söderling, socialdemokratiskt oppositionsråd.

Hon menar också att det centerpartistiska finanskommunalrådet Sara Sjödal trängt sig före i den kö som finns när det gäller underhåll av rummen i kommunhuset.

– Det finns rum där tjänstemän sitter som stod före i kön när det gäller rumsunderhåll i kommunhuset. Nu får de vänta bara för att Sara Sjödal skulle ha sitt rum ommålat. Dessutom drar kommunen på sig extrakostnader eftersom det inte var planerat, säger Viktoria Söderling.

Artikelbild

| Viktoria Söderling (S) menar att Sara Sjödals måleri- och dörrflyttsbeslut är omdömeslöst.

Kostnaden för att flytta dörrarna samt måleriarbetena är beräknad till 20 000 kronor, enligt kommundirektören Randi Graungaard.

Sara Sjödal ser det hela på ett annat sätt.

– Vi har brist på kontorsplatser i kommunhuset. Genom att flytta dörren in till mitt rum samt en till har vi nu fått till flera ordentliga kontor där personal kan sitta och arbeta med bland annat sekretessbelagda handlingar samt ha möten, det var inte möjligt innan dörrflytten. Flyttar man dörrarna är det väl också logiskt att man fixar till och målar och gör snyggt där de suttit tidigare, menar Sara Sjödal.

Hos Sverigedemokraterna, som är det nästa största oppositionspartiet i kommunen, konstaterar gruppledaren Joakim Larsson att det kan vara nyttigt och bra att med jämna mellanrum göra underhållsarbeten i kommunhuset.