Larz-Kristerz gästar Eldfesten

Det populära dansbandet Larz-Kristerz öppnar upp årets upplaga av Eldfesten i Österbybruk.

10 januari 2019 17:00

– På fredagskvällen när vi drar i gång allting så kommer det att bli ett tydligt dansbandstema med Larz-Kristerz som spelar hela kvällen. Larz-Kristerz är populärt band som vi räknar med att de kommer att locka många danssugna, förklarar Claes Pettersson som är ordförande Österby Simbadsförening, som arrangerar Eldfesten.

Dansbandet Larz-Kristerz som kommer från Älvdalen i Dalarna är givetvis känt för sin musik men även för sin vaganta dansbandsklädsel som bär spår från 1970-talet.

Bandet har bland annat vunnit Dansbandskampen och tagit hem en Grammis. Larz-Kristerz har även gett ut albumet "Hem till dig" som har sålts i över 100 000 exemplar.

Claes Pettersson förklarar att det är många personer som frågat efter en riktig dansbandskväll i samband med Eldfesten.

– Nu gör vi en ordentlig satsning på dansbandstemat. Även på lördagen blir det dansmusik med Black Ingvars som spelar coverlåtar av Sven Ingvars, berättar Claes Pettersson.

På lördagskvällen kuliminerar evenemanget med det så kallade fackelsimmet som lockar stora skaror av åskådare till badområdet vid dammen i Österbybruk.

– Fackelsimmet blir givetvis kvar, men det kan vara så att vi genomför det på ett lite annorlunda sätt och inte använder någon flytbrygga i år, säger Claes Pettersson.

Förutom fackelsim och musik kommer det att bli fyrverkeri, tivoli och barnaktiviteter under lördagen med artister.

Eldfesten går av stapeln fredagen den 9 och lördagen den 10 augusti i år.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kjell Sjöberg

Ämnen du kan följa