Investmentbolag köper Scana i Söderfors

2 februari 2015 15:45

Efter flera år av dålig lönsamhet får Scana Steel i Söderfors ny ägare – Garden Growth Industries AB (GGI). Det är ett privatägt Stockholmsbaserat investmentbolag med fokus på att förvärva industribolag. GGI ingår tillsammans med Applied Value i Applied Value Group. Applied Value grundades 1997 av bland andra Jan Stenbeck och är ett internationellt managementkonsultföretag med kontor i Europa, USA och Kina.

Det norska moderbolaget till Scana Steel har i flera år letat efter en ny ägare, alternativt en samarbetspartner. Orsaken är förstås att Söderforsfabriken i flera år dragits med stora underskott vilket belastat moderbolaget. Omsättningen för Scana i Söderfors var 2013 drygt 200 miljoner kronor och för samma år redovisades ett negativt resultat på runt 50 miljoner kronor.

I dagsläget finns inga uppgifter om försäljningen av anläggningen i Söderfors kommer att betyda personalneddragningar. Den nye ägaren säger sig omedelbart vilja ta över ansvaret för det dagliga arbetet tillsammans med ansvariga i den befintliga organisationen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!