Ica väljer att flytta sin butik

Ica-butiken i centrala Tierp försvinner och ersätts med en ny och större butik i den nya stadsdelen Siggbo.

Ica-handlarna Magnus Dahlström och Tina Dahlström Berg lämnar huvudgatan i Tierp för den nya stadsdelen Siggbo där Ica väljer att etablera sin nya livsmedelsbutik.

Ica-handlarna Magnus Dahlström och Tina Dahlström Berg lämnar huvudgatan i Tierp för den nya stadsdelen Siggbo där Ica väljer att etablera sin nya livsmedelsbutik.

Foto: Kjell Sjöberg

Tierps kommun2019-09-23 08:02

– Det här känns jättepositivt, men även lite pirrigt innan allting är klart och man har flyttat in, säger Magnus Dahlström.

Han driver dagens butik, som ligger på Centralgatan, tillsammans med sin fru Tina Dahlström Berg. 

Paret kommer även att driva den nya butiken, som även den kommer att bli en ICA Supermarket-butik. Den kommer att byggas vid E4:an i den nya stadsdelen Siggbo i de västra delarna av Tierps tätort.

Med den nya butiken byter man upp sig i yta från 650 till 1 050 kvadratmeter. Inflyttning är tänkt att ske i början på 2021. Samtliga 20 årsanställda kommer att följa med till den nya butiken. 

– Vi har varit trångbodda i många år så det känns bra med en större butik där vi kan utveckla vår verksamhet. Vi vill vara en familjär butik där alla ska kunna få plats. Nu får vi bättre möjligheter till det, menar Magnus Dahlström.  

Tina Dahlström Berg konstaterar att den nya butiken har många fördelar.

– Nu kommer vi att få egna parkeringsplatser till våra kunder. Det har vi inte i dag. I de nya lokalerna kommer vi även att ha ett café där vi även kommer att servera varm mat.

Butiken kommer att bli en del av den nya stadsdelen Siggbo där även butikskedjor som Dollarstore och Jysk kommer att etablera sig. I området är planen att det ska byggas 400 och 600 nya bostäder samt bli kommunal service i form av skola och kommersiella lokaler. 

– Boendemässigt, men även affärsmässigt är det ett intressant område som håller på att växa fram, menar Magnus Dahlström. 

Karta: Tierp
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!