Han är Moderaternas toppnamn i Tierp

Trygghet och skola är viktiga frågor för Lars-Göran Birkehorn Karlsen - Moderaternas toppnamn i kommunfullmäktigevalet i Tierp.

14 mars 2018 13:00

– Människor ska aldrig behöva vara rädda för att gå ut på kvällen. Därför är det viktigt att vi kan erbjuda en trygghet med exempelvis upplysta gång- och cykelvägar, säger Lars-Göran Birkehorn Karlsen.

Lars-Göran Birkehorn Karlsen ersätter Daniel Blomstedt som Moderaternas första namn i Tierp. Blomstedt har valt att lämna kommunpolitiken för att istället satsa på regionpolitiken i Uppsala län.

Föregående val var Moderaterna det fjärde största partiet i Tierps kommun efter Socialdemokraterna, Centerpartiet och Sverigedemokraterna.

Hur ska ni locka flera och växa som parti?

– Skolan är viktig och att flera elever klarar kraven så att de får behörighet att gå på gymnasiet. Vi märker även att det finns en efterfrågan på undersköterskor och personal hos industriföretaget här i kommunen. Därför är det viktigt att vi ytterligare stärker upp och gör de utbildningarna attraktivare så att flera väljer att gå dem, förklarar Lars-Göran Birkehorn Karlsen.

Vidare vill han minska förskoleköerna genom att skapa förutsättningar för flera att börja arbeta som dagbarnvårdare, både i privat och kommunal regi.

Tvåa på partiets lista står Åsa Sikberg med Sven Lokander på en tredje plats.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kjell Sjöberg