Hälsa och rikt liv i fokus

Att må bra kan vara så mycket mera än att bara springa sju kilometer i löpspåret. Det menar Tierps kommun som på lördag visar upp vad kommunen har att erbjuda när det gäller god hälsa och ett rikt liv.

3 maj 2018 16:05

– Att bygga hus är enkelt, men att skapa liv och rörelse runt omkring alla de hus som man byggt är också viktigt, säger Lena Wänkkö som är koordinator när det gäller näringslivs och turismfrågor i Tierps kommun.

I samband med hälsans dag på Vegavallen på lördag kommer Tierps kommun att visa upp vilka möjligheter till rikare och aktivare liv som finns i kommunen. Hälsans dag sammanfaller med lördagens invigning av ombyggda och renoverade Vegavallsområdet som kostat Tierps kommun 35 miljoner kronor.

Under dagen kommer det att bli en mängd olika aktiviteter på Vegavallen som bland annat yoga, löptävling, föreläsningar, träning i gymmet, gruppträningar, guidade turer i den ombyggda ishallen och sagostund.

Det är även premiär för tävlingen Tierpsklassikern på lördagen där man under året ska ta ett simmärke i en av kommunens simhallar, delta i en löptävling samt läsa en litteraturklassiker.

– Tanken med Tierpsklassikern är att vi vill knyta områdena kultur och fritid närmare varandra, säger Louise Magnusson, kultursekreterare i Tierps kommun.

Inne i ishallen kommer det att bli en mindre mässa med flera olika utställare. Bland annat kommer kommunen att informera om olika utflyktsmål. Vidare kommer personal frånsamhällsbyggnadsenheten att vara på plats och berätta om planerna på en hälsans stig i det framtida bostadsområdet Siggbo i Tierp.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kjell Sjöberg

Ämnen du kan följa