De kan ta över S i Tierp

Jonas Nyberg eller Viktoria Söderling är nog de hetaste kandidaterna att ta över styret av socialdemokratin i Tierp efter Bengt-Olov Eriksson som beslutat sig för att lämna den lokala politiken.

18 september 2018 13:00

– Det är väl ingen vågad gissning, men det är också bara spekulationer då det är arbetarkommunens medlemmar och inga andra som avgör vem som blir partiets kandidat till en eventuell kommunalrådspost, säger Börje Wennberg, ordförande i partiets valberedning.

Till kommunvalet den 9 september stod Viktoria Söderling på plats nummer två medan Jonas Nyberg var nummer tre på S valsedel.

När det gäller vem ska ta över Bengt-Olov Erikssons roll i S är Jonas Nyberg och Viktoria Söderling förtegna.

– Det finns inget att ta ställning till ännu. Först måste partiets medlemmar få säga sitt, menar Viktoria Söderling.

Börje Wennberg berättar att det redan gått ut brev till samtliga socialdemokratiska föreningar i Tierps kommun att de ska nominera vem som ska ta över efter Bengt-Olov Eriksson. Den 15 oktober kommer S i Tierps kommun att ha ett möte där ett beslut ska tas i frågan.

Valberedningens arbete fram till mötet kommer att ledas av Pia Wårdsäter och inte ordförande Börje Wennberg.

– Det är naturligt att jag tar ett steg åt sidan i det här arbetet och inte engagerar mig eftersom Viktoria Söderling är min dotter, säger Börje Wennberg.

Börje Wennberg beklagar Bengt-Olov Erikssons avhopp.

– Bland många företagsledare jag mött är omdömena om Bengt-Olov Erikssons politiska engagemang och vad han gjort för Tierps kommun genom åren positiva. Tror nog att jag törs säga att många av dessa inte delar hans politiska värderingar. Att han nu väljer att lämna kommunpolitiken på det här sättet efter en valförlust känns tråkigt, säger Börje Wennberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kjell Sjöberg

Ämnen du kan följa