Att må bra är hennes melodi

Pernilla Jansdotter vill hjälpa människor att må bättre.

18 oktober 2018 12:54

Hennes nya giv är att satsa på bars, livsstilscoaching och hårmineralanalyser i ett ombyggt garage hemma på tomten på Ostronvägen. För fyra år sedan startade hon eget och öppnade Beefreebutiken i före detta stationshuset i Tierp. Men förra året stängde hon igen butiken. Hon hade även då byggt upp en näthandel med fokus på kosttillskott och ekologiska matvaror.

– Jag hade Beefreebutiken i tre år, fram till förra året. På slutet gick jag på knäna, höll på att gå i bitar, det gick inte att ta ut någon lön. Jag sålde ekologiska matvaror som hade blivit mer och mer vanliga i dagligvaruhandeln. Som enmansföretagare kunde jag inte konkurrera med de stora nätverksföretagens priser, jag fick inte samma inköpspris som de - och kunden tittar på priset, säger Pernilla Jansdotter.

Att driva Beefreebutiken är en av de roligaste och mest utvecklande saker hon gjort. I stationshuset fyllde hon hyllorna av ekologiska produkter, hälsosam mat, dryck och kosttillskott. Innan var hon egen företagare och säljare inom hudvård och kosmetik och var en kortare period annonssäljare i tidningsvärlden.

I samma veva som hon stängde butiken fick hon jobb i Tierps kommun som boendestödjare inom Individ och familjeomsorgen i Tierps kommun.

– Min firma låg vilande under sommaren och hösten 2017. Men drivkraften att jobba med och för andra människors hälsa blev så stark, att jag började bygga om garaget på tomten till att kunna fortsätta jobba med den inriktningen i någon form, fortsätter Pernilla Jansdotter.

I dag innehåller det ombyggda garaget hyllor av kosttillskott och en mysig, avslappande miljö med en behandlingsbänk. Pernilla använder bänken främst när hon gör en behandling som kallas för ”Bars”, en typ av lätt huvudmassage.

– Barsbehandlingen är väldigt bra för stressade själar. Jag behandlar ett antal punkter på huvudet som får igång energier och ökar välbefinnandet. Behandlingen är verkligen avslappande, man går ner i varv och känner ofta ett större lugn i kroppen.

Hon har alltid varit intresserad av hälsa både utanpå och inuti. För henne är viktigt med rätt kost och motion och genom livsstilscoaching, enligt den så kallade KBT-metoden, får man lättare en struktur på de förändringar man vill åstadkomma. Som boendestödjare jobbar hon också med och för människor. Drömmen är att kunna leva på den egna firman.

– Jag vill hjälpa människor till ett friskare liv. God sömn, äta hälsoriktigt och undvika negativ stress är något av det viktigaste för att må bra. Som livsstilscoach vill jag få människor att börja röra mera på sig, att komma igång i vardagsrutiner som fungerar, säger Pernilla Jansdotter.

Fakta

Kognitiv beteendeterapi, KBT, utgår från att mänskliga problem har sitt ursprung i hur människan ser på sig själv och sin omgivning och hur denne reagerar på miljön, om hur våra tankar, känslor och beteenden ömsesidigt styr och påverkar varandra.

Resultatet av en hårmineralanalys ger en god inblick i den egna hälsan och en bra bild av kroppens inre miljö, både på enskilda mineraler och samverkan med andra.

Proteinbars och energibars passar när du behöver extra energi i samband med träning.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Bergström

Ämnen du kan följa