Enligt Villaägarnas Riksförbund har de här 9 000 hushållen i god tid ansökt om statligt solcellsstöd enligt det gamla systemet som gällde till 7 juli förra året.
– Det har nu i efter hand som det visat sig att pengarna i det gamla systemet tog slut redan i mars förra året. Det innebär att alla som ansökte om stöd under perioden april till den 7 juli i många fall nu blir helt utan något ekonomiskt stöd.
– Intressant är också att regeringen varit väldigt tyst med att pengarna tog slut redan i mars, förklarar Lena Södersten, förbundsjurist på Villaägarnas Riksförbund.
Villaägarnas Riksförbund menar att regeringen måste tillföra mera pengar för att säkerställa att den här gruppen ska få ekonomiskt stöd.
– Det här stödet har funnits sedan 2009 och det har kontinuerligt skjutits till pengar. Att nu inte lösa den här övergången mellan två system känns orimligt. Vi tycker det är en självklarhet att detta ska lösas, menar Lena Södersten.
Både i ett svar på en skriftlig fråga i riksdagen kring övergångsregler för solceller liksom i en intervju med SVT nyligen har energiminister Anders Ygeman sagt att alla sökande inte kan vara säkra på att få stöd.
– Jag lider naturligtvis med dem. Samtidigt har informationen varit tydlig från Energimyndigheten och landets regioner att man inte kan vara garanterad stöd eftersom det är ett rambegränsat stöd för 2020, säger energiminister Anders Ygeman (S) till Sveriges Television.
Peter Klevehult som tidningen berättat om är en av de som kommit kläm när det gamla systemet fasats ut för att ersättas av nytt grönt skatteavdrag från 2021.
Många i den här gruppen kommer sannolikt inte att få några pengar via det gamla systemet och inte heller via det gröna skatteavdraget då det endast gäller installationer som gjorts från 1 januari 2021.
– En liten del i den här gruppen om 9 000 kan ha möjlighet att få ROT-avdrag beviljade i efter hand om de har hus som är äldre än fem år, säger Lena Södersten.
Det är Energimyndigheten och länsstyrelserna runt om i landet som administrerat stödet.
– Det pågår i dag ett arbete hos länsstyrelserna med att meddela avslagsbeslut till den här gruppen på 9 000 sökande, säger Elin Larsson på Energimyndigheten.
Enligt Elin Larsson kan besluten överklagas. Vid överklagande prövas om länsstyrelsen fattat rätt beslut utifrån den förordning och de förutsättningar som funnits att rätta sig efter.