Utgångspriset för den tegelröda funkisvillan med strandtomt invid Dalälven var knappt 4,2 miljoner kronor, men när budgivare efter budgivare anslöt rusade priset raskt i höjden.
Den som gick segrande ur budstriden kan glädja sig åt en boyta på drygt 500 kvadratmeter, stora biytor, elva rum varav två vardagsrum i etage med helglasad utsikt mot älven, dubbelgarage, bastu, vinkällare, egen brygga med mera.
Den här bostaden är förstås ett unikt objekt och inte representativ för bostadsmarknaden i Norduppland. Men mäklarstatistik visar att prisutvecklingen på villor i Tierps kommun varit stigande de senaste åren. Sett till pris per kvadratmeter har villapriset i Tierps kommun stigit med 37 procent mellan 2010 och 2015. Under motsvarande period har priset på bostadsrätterna ökat med hela 151 procent.
– Efterfrågan är större än utbudet. Det är ont om bostäder och då blir det budgivning, säger Annika Eriksson, mäklare på Fastighetsbyrån i Tierp.
Hon menar att fler har upptäckt att det är ganska bra att bo i Tierps kommun. Det gäller inte minst bland ungdomarna.
– Vi har betydligt fler unga på visningarna av bostadsrätter. De är dessutom mindre känsliga för var i huset de kan tänka sig att bo, medan äldre personer helst vill bo på nedre plan.
Det är framför allt i Tierps köping och Örbyhus som suget efter bostäder är som störst.
– I år säljs allt som kommer in, medan vi hade ett större lager att ta av i fjol.
I kransorter som Söderfors, Skärplinge och Karlholm är marknaden inte lika het och förutsättningarna lite olika.
– Skärplinge är lite i sin egen liga, de som är uppväxta där vill bo kvar. I Karlholm är det mycket positivt nu kring Karlholm strand och Idé och utvecklingsgruppens arbete, säger Annika Eriksson.