Det känns lite som att kliva in i en katedral trots att det egentligen bara är ett plasttält över en byggarbetsplats. Stort, maffigt och högt till tak. Man får tänka bort högarna med byggmaterial, byggställningarna och dundret från maskinerna.
– Att satsa på att täcka in hela bygget var det bästa beslutet vi har tagit, säger Jonas Wahlström som är projektledare från konsultbolaget Bjerking.
Plasttältet innebär att arbetet inte blir så beroende av väder och vind. Genom att hålla undan fukten utifrån räknar man dessutom med att badhuset ska hålla längre. Alla byggnadsarbetare har fått gå på kurs för att lära sig hur man bygger riktigt tätt. Det är extra noga när det gäller ett badhus. Nu är hela grunden gjuten och pelarna är på plats. De har täckts in för att fortfarande se fräscha ut när badhuset öppnar. Nästa steg är att takstolarna (som yttertaket vilar på) ska levereras, väggarna sättas upp och bassängerna armeras. När allt är klart ska det finnas en stor bassäng och två barnbassänger inomhus samt en barnbassäng utomhus. Men ett badhus är inget man smäller upp på en kaffekvart.
– Det är många ledningsrör under ett badhus som man måste ta hänsyn till och planera för när man bygger. Dessutom ska det finnas pumpar och utjämningstankar för att reningen ska fungera. När det är mycket folk här måste vattnet kunna ta vägen någonstans, säger Östen Edén från Söderlunds rör.
Vi går ner i den blivande källaren som inte känns lika katedrallik. Det liknar mer en fuktig gruva med stora betongrör. Östen Edén berättar att omkonstruktionen av den gamla utomhusbassängen som har gjorts grundare är en av de saker som tagit mycket tid.
Hans Leufstadius håller på att röja undan efter att ha gjutit utjämningstankarna. Han är en av de sju byggnadsarbetare som jobbat med badhuset sedan starten. Det är första gången han bygger ett badhus, men har erfarenhet från många andra speciella byggen.
– Jag har byggt både kärnkraftverk och olika typer av villor så det här är inga problem. Men när det gäller tekniken finns det alltid mer att lära sig, säger Hans Leufstadius.
Det mest speciella med det här jobbet tycker han är att få arbeta inomhus, en lyx som han inte är bortskämd med. Och om inget oförutsett händer kan han framåt våren avsluta arbetsdagen med ett dopp.