Strutskaféet bygger ut
Sedan den nya E 4 byggdes har många verksamheter utmed den gamla vägen fått problem med att locka till sig besökare. Men för Strutsens kafé i Ytterö innebar flytten ett uppsving. Nu ska restaurangen byggas ut för att ge plats åt fler matgäster.
Lars Andersson ska bygga ut köket i stt strutskafé.
Foto: Hans E Ericson
Strutsens kafé, restaurang och gårdsbutik ligger på vägen mellan Månkarbo och Tierp, det vill säga den väg där den gamla E 4 gick.
Sedan mitten av 90-talet har Lars Andersson drivit en strutsfarm här som producerar strutskött. Några år därefter startade han Strutsens kafé på samma gård. Numera driver han även gräsmatteodling, spannmålsproduktion och gårdsförsäljning. Men det är framför allt lunchbuffén på kaféet som har blivit allt mer populär den senaste tiden.
- Vi har nu ett 50-tal sittplatser. Det är precis så att man får plats om det kommer en busslast. Men kommer det fler blir det trångt, säger Lars Andersson.
Efter utbyggnaden kommer restaurangen att kunna ta emot fler gäster samtidigt.
- Det blir totalt 144 kvadratmeter till. Det inkluderar en ny kundtoalett och köket som kommer att byggas ut. Men visst kommer det att bli bättre med plats, säger Lars Andersson.
Han har nyligen börjat lite smått med att lägga grunden för den nya byggnaden. Enligt planerna ska allt vara färdigt i december.
- Jag har lovat min son att han ska få ha sitt bröllop här den första advent, så då måste allt vara klart, säger Lars Andersson och skrattar.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!