Sista plåten hos Lövstabagarn
När ugnarna hos Lövstabagarn AB i Spjutbo, Lövstabruk, stängs av på fredagen innebär det slutet för ett familjeföretag i fjärde generationen.
Rolf Jansson tog på fredagsmorgonen chansen att lägga limpor på lager, den sista dagen som Ann-Sofie Lindberg bakade bröd hos Lövstabagarn.
Foto: Anders Badner
På fredagsförmiddagen var det fortfarande varmt och luktade nybakt bröd. Ann-Sofie Lindberg stod bland plåtar med färska bullar och limpor och tog emot några av de sista kunderna.
- Nu gäller det att lägga på lager, sa Rolf Jansson, en av dem och mångårig trogen limpkund.
Det var Ulf Lindbergs farfars far som var först i släkten att driva Lövstabagarn. Redan innan dess hade det funnits bageriverksamhet i Spjutbo. Fram till i maj hade bageriet två anställda, men senaste halvåret har paret Ann-Sofie och Ulf Lindberg hållit igång själva. Nu orkar de inte längre driva det morgontidiga bageriarbetet och de dryga transporterna ut till bageriets kunder.
Ulf Lindberg har redan börjat jobba på bageri i Uppsala. Efter sista dagen med Lövstabagarn går hustrun Ann-Sofie samma väg.
Det betyder nu inte att det är slutbakat för all framtid i det röda bagarhuset i Spjutbo. Ann-Sofie Lindberg säger att allt läggs i malpåse, men utesluter inte att bageriet kan öppna igen under sommartid.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!