I den vackra bruksmiljön i Strömsberg ligger kaféet som drivits i tre år av Angelika Lindström Adén och Johan Lindström. Innan de tog över verksamheten skötte Cecilia Rosenmåne ruljangsen.
– Vi tänkte att ha det här som ett sommarkafé vid sidan av vårt huvudsakliga företag Gaffel och glas som sysslar mycket med matupplevelser, event och dryckesprovning. Men kaféet har blivit mer än ett heltidsjobb. Vi har utvecklat verksamheten mycket och ökat omsättningen stort, säger Johan Lindström.
Strömsbergs kafé blev 2023 nominerade till Årets Serviceföretag i Tierp.
Men varför säljer ni om det går så bra?
– Vi vill ägna mer tid åt vårt andra företag och dessutom flyttar vi från Tierp till Uppsala. Därför tyckte vi det var bra tid att sälja.
Har ni några spekulanter?
– Ja, men det har inte känts helt rätt hittills. Det är svårt att till exempel bo i Södertälje och sköta allt här på ett bra sätt så kunderna blir nöjda.
Själva kaféet och intilliggande festlokal med plats för 100 personer ägs av Stiftelsen Strömsbergs bruks industriminnen. De har också vissa krav på eventuella nya ägare som vill köpa kaféets verksamhet och tillgångar.
– Jag kunde inte i min vildaste fantasi tänka sig att vi skulle utveckla verksamheten så här mycket med till exempel oktoberfest, afternoon tea, konferenser, bröllop, julbord och pizzakvällar. Många kunder har hört av sig och varit jätteledsna att vi ska sälja. Men man behöver vara motiverad för att kunna få det här bra och vi har redan börjat fokusera på vårt andra företag.