Restaurang till salu – "hemligt recept" på köpet

Hyran, konkurrensen och livsmedelspriserna blev till slut för mycket. Nu söker restaurangen i Tierp en ny ägare som kan ta över verksamheten. "Då får man även mitt hemliga recept", säger ägaren.

Restaurang Yiamyiam i centrala Tierp är till salu. Ägarna har efter en tuffare ekonomisk period beslutat sig för att försöka hitta köpare till verksamheten.

Restaurang Yiamyiam i centrala Tierp är till salu. Ägarna har efter en tuffare ekonomisk period beslutat sig för att försöka hitta köpare till verksamheten.

Foto: Jeanina Santiago

Tierp2023-03-26 17:00

För fem år sedan öppnade restaurang Yiamyiam på Norra Esplanaden. Här har det serverats både thaimat och sushi. Starten var tuff men under pandemin fick affärerna ett uppsving.

– Vi hade öppet då många andra matställen stängde igen och här kunde kunderna även sitta ute och äta. Därför gick det faktiskt väldigt bra under pandemiåren, säger Supakan Thatthamle, som äger Yiamyiam tillsammans med Mikael Stjern.

undefined
Om Supakan Thatthamle hittar en köpare av restuarangen kommer hon till en början ta en välbehövlig semester och sedan börja arbeta igen, men inte som egen företagare.

Men den senaste tiden har det inte gått lika bra och anledningarna är flera. Konkurrensen är hårdare nu med tre sushiställen i Tierp. Dessutom har Yiamyiams lokalhyra fördubblats samtidigt som matvarupriserna höjts kraftig. Därför har ägarna bestämt sig för att sälja verksamheten.

– Det är klart att det är tråkigt men vi orkar inte kämpa på längre.

Efter att restaurangägarna själva berättat på sociala medier att verksamheten är till försäljning är det många som har kommenterat inlägget. "Yiamyiam var första restaurangen vi åt på när vi flyttade hit. Kommer sakna dem", skriver en användare på Facebook och en annan: "Åh va tråkigt. Ni kommer att vara saknade."

undefined
Restaurang Yiamyiam i centrala Tierp är till salu. Ägarna har efter en tuffare ekonomisk period beslutat sig för att försöka hitta köpare till verksamheten.

– Vi har många stamkunder och folk frågar oss om de kommer att hinna handla här. Jag lugnar dem då och säger att vi har fortsatt öppet tills vi hittat en ny köpare. De nya ägarna får även mitt egna recept på sushi som är lite hemligt.

– Det är några som varit intresserade, men ännu har vi inte hittat en köpare till restaurangen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!