Vi träffas i Natanaelkyrkan i Tierp. Platsen har en speciell betydelse för Mia och Stafen och de övriga i familjen Englin. Det är här som Peanut ligger begravd.
Han är sonen och syskonet som det inte fick någon tid tillsammans med i det verkliga livet, men vars öde nu lever vidare i musiken istället.
– Vi går hit med jämna mellanrum för att prata med Peanut och på vårt sätt och hedra hans minne, berättar Mia Englin.
Det var i januari 2014 som Mia och Stafen märkte att något kanske inte stod rätt till.
– Vi hade en sån där dopplermonitor som man kan mäta hjärtljudet med. Den gav inget utslag. Det gjorde att vi blev oroliga och kontaktade sjukvården som ville att vi skulle komma in för en kontroll. Inte heller de hittade några hjärtljud, förklarar Mia.
Hon förklarar att beskedet att Peanut var död var overkligt och omöjligt att ta in. Efter undersökningen fick hon besked att hon skulle komma tillbaka ett par dagar senare för att föda ut sonen.
– Han fick namnet Peanut i samband med att jag var på en tidig undersökning. När man såg honom på ultraljudet hos barnmorskan så han ut som en liten jordnöt, så vi kallade honom för Peanut resten av graviditeten.
Mia och Stafen konstaterar att de fick nio fina och ljusa månader med Peanut.
– De bär vi med oss. Efter att han kommit ut så höll jag honom mot mitt bröst. Det kändes så fint på något sätt, förklarar Mia.
Enligt de undersökningar som gjorts fick Peanut blodproppar.
– Vi övriga i familjen har undersökt oss i efterhand och både jag och ett av Peanuts syskon är APC-resistenta, vilket innebär att blodet har lättare att levra sig, förklarar Stafen. Detta kan ha varit bidragande till Peanuts bortgång.
Verkligheten efter födseln handlade mycket om att hantera sorgen efter ett barn som de inte fick någon tid tillsammans med.
För att bearbeta detta skrev Stafen texten "Peanut" på sju verser.
– Texten var mitt sätt att hantera smärtan och alla känslor. Jag hade tidigt tankar på att tonsätta texten, berättar Stafen som är musiker.
Under flera år blev texten liggande innan han kom med i hårdrocksbandet Signs of truth 2019.
Då fick texten nytt liv när bandkollegan Patrik Holm tonsatte den. Våren 2021 var låten klar och nu finns den med på det album som bandet gav ut på Spotify i slutet av förra året.
– Vi är ett hårdrocksband, men Peanut är en helt annorlunda låt med bara sång och piano och väldigt avskalat. Det var väldigt känslosamt att första gången höra den tonsatta texten.
Den 28 januari kommer låten att ges ut som singel tillsammans med en video som nyligen spelats in vid Natanaelkyrkan. Förutom att minnas Peanut handlar videon även om att lyfta och ytterligare synliggöra kunskapen om spädbarnsdöd.
– Spädbarnsdödlighet är vanligare än vad man tror. Vi trodde vi var ensamma till en början, men vi fick stöd från människor i vår omgivning som drabbats av liknande saker. Vill man bidra till forskning kring detta finns det information om Spädbarnsfonden i videon, berättar Stafen.
Hos familjen Englin lever minnet av Peanut.
– Vi fick två söner ganska kort efter Peanuts död. Vi har berättat för dem om Peanut, så han finns ofta med på familjebilder som de ritar – det känns så fint och bra, säger Mia Englin.