Elever i årskurs 6-9 som har valt profil läser två timmar extra varje måndag, dessutom lägger de ner extra tid inför konserterna. I söndags repade de tre timmar. Per-Olof Johansson började jobba på skolan förra höstterminen och anordnade föreställningen Musikkalaset i juni. Både den och Höstglöd, som tisdagens föreställning kallas, ska bli tradition.
Att eleverna ofta får framträda tror Per-Olof Johansson är viktigt och det gör att antagningsprov inte är nödvändiga.
– Visar vi att utbildningen håller hög kvalitet så förstår eleverna vad som krävs. Det är ingen idé att gå här om man inte är intresserad av musik och kan spela eller sjunga. Alla kan inte spela trummor, alla kan inte spela i Djurgården heller, säger Per-Olof Johansson.
Han vet att hans åsikter väcker reaktioner. Hittills har de varit positiva, men i takt med att profilen blir tydligare räknar han med att fler ska ifrågasätta varför en kommunal skola satsar på spetsundervisning.
– Friskolorna har varit tydliga från början men jag ser ingen anledning till att inte en kommunal skola också kan låta sina elever utvecklas inom de områden de är bäst på och tycker om, säger Per-Olof Johansson.
I år fick alla som sökte musikprofilen vara med och de elever som UNT pratar med är nöjda.
– Det är jättekul att få hålla på med det man älskar och umgås med likasinnade. Det är bara de som verkligen har ett intresse som vill gå här, säger Madeleine Forsling.
– Man kan lika gärna vara här och göra något vettigt och träffa folk som att sitta hemma och ruttna, säger André Ågren.
De är några av de första som släntrar in i musiksalen men snart dyker fler upp. Det är dags för genrep. Sångarna ställer upp sig, bandet är på plats liksom ukulelespelaren. Efter en kort genomgång av programmet drar de igång.
– Kom ihåg, det är inte särskilt rockigt att titta ner i noterna. Nu kör vi en gång till. En, två, tre, fyr, säger Per-Olof Johansson från sin keyboard.
Snart är det dags att möta publiken och då ska allt sitta som en smäck.