Nytt lunchställe har redan stammisar

Wesslandia i Karlholmsbruk erbjuder sedan en vecka tillbaka lunchservering för 75-plussare på orten och har redan fått ett antal stamgäster.

Bertil Brügge, Harald Wesslander och Harald Östergren har redan hunnit bli stamgäster.

Bertil Brügge, Harald Wesslander och Harald Östergren har redan hunnit bli stamgäster.

Foto: Anders Badner

Tierp2013-01-21 16:51

Måndagens blodpudding var kanske inte bästa alternativet för att locka nya besökare, men avskräckte ingalunda stamtrion Bertil Brügge, Harald Wesslander och Harald Östergren som satt sig till bords i den ljusa, luftiga och nyrenoverade matsalen i äldreboendets nedervåning och med egen ingång.
– En trevlig miljö och med en trevlig servitris. Det säger Harald Östergren med tydlig adress till Nathalie Matsson.
Det är utan tvekan mer än maten som lockar och Nathalie Matsson är mån om att förstärka måltidens sociala betydelse:
– Allt smakar bättre med sällskap, säger hon.

Hon och verksamhetsansvariga har också planer på att utveckla lunchserveringen med mer samvaro.
– Vår tanke är att ta hit underhållare och föreläsare. Det är ju många i bygden som sjunger och spelar.
Själv tvekade hon inte ett ögonblick när det nya lunchstället behövde personal.
– Och jag hoppas verkligen att fler får upp ögonen för det här.

Måndagar är det redan aktivitetsdag. Samtidigt som Bertil Brügge, Harald Wesslander och Harald Östergren avslutar sin lunch strömmar Femklövern in, packar upp instrument och noter, för dagen lite extra hemlighetsfulla med att förbereda ett överraskningsfirande. Även stamtrion stannar kvar och resten av veckan lär de vara likna självskrivna vid sina matplatser, åtminstone av veckomatsedeln att döma.
– Vi äter väl allting, så det är svårt att välja ut något, men gärna kyckling, säger Harald Östergren.
För honom ser både tisdag och fredag ut att bli något att se fram mot lite extra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!