Hon tar över och för raggmunkstraditionen vidare

Aydin Öhlén från Bålsta tar över värdshuset i Lövstabruk efter raggmunksexperten Tomas Pettersson. "Jag hoppas jag ska kunna göra lika goda."

Aydin Öhlén tar över hotellet- och värdshusverksamheten i Lövstabruk och för raggmunkstraditionen där vidare.

Aydin Öhlén tar över hotellet- och värdshusverksamheten i Lövstabruk och för raggmunkstraditionen där vidare.

Foto: TT och privat

tierp2022-02-18 19:00

För några dagar sedan blev det klart att 53-åriga Aydin Öhlén tar över värdshuset och hotellet i Lövstabruk efter Tomas Pettersson som avvecklar sin verksamhet på grund av sjukdom.

– Jag har haft lite spaning på värdshuset i Lövstabruk tidigare. Då blev det ingenting. Nu såg jag att det var tillgängligt igen, då kunde jag inte missa chansen att slå till, säger Aydin Öhlén som drivit Bålsta Gästgivaregård med sin familj liksom caféverksamhet på flera platser i Bålstatrakten.

undefined
Aydin Öhlén tar över värdshus och hotell i Lövstabruk efter Tomas Pettersson.

Hon berättar att hon gillar äldre byggnader och att bruksmiljön i Lövstabruk med anor från 1700-talet imponerat och tilltalar henne. 

– Det kommer att bli en spännande och inspirerande miljö att arbeta i, säger hon.

Planen är att öppna upp värdshuset och ha öppet fredag till söndag från slutet av mars. Även hotellet kommer att öppna under våren. Där avgör bokningsläget vilka öppettider det blir.

undefined
Värdshuset byggdes på 1800-talet. Till en början var det bostad för brukets kassör.

– Längre fram kommer jag att öka öppettiderna för att i juni, juli och augusti ha öppet varje dag på värdshuset och hotellet, förklarar Aydin Öhlén.

Värdshuset i Lövstabruk har varit ett populärt lunchställe för många. I synnerhet tisdagens raggmunkar med fläsk har lockat många långväga gäster.

undefined
Raggmunkar är ett populärt inslag på värdshuset i Lövstabruk.

– Jag vet att Tomas Pettersson är duktig på att laga raggmunk. Jag hoppas att jag ska leva upp till hans nivå och de förväntningar som finns. Jag ska nog titta lite på hans recept, säger Aydin Öhlén som under många år även jobbat som kock.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!