Nya ägare stöper om Royal

Nu får Konditori Royal i Tierp nya ägare. Peter Bohlin och Thomas Pettersson tar över nästa vecka och lite nyheter väntar fikasugna Tierpsbor.

Thomas Pettersson (tv), och Peter Bohlin.

Thomas Pettersson (tv), och Peter Bohlin.

Foto: Christer Bergström

Tierp2016-11-26 09:10

– Vi bygger och möblerar om, plockar bort konditori i logotypen, men skapar en modern cafémiljö som vi vill ska bli ett naturligt ställe för folk att gå till, inte bara någon gång i månaden utan regelbundet varje vecka, säger Peter Bohlin.

De nya ägarna, som redan förestår restaurangen T&P Kök - Bar i Tierp, börjar med att döpa om Konditori Royal till T&P Bageri - Café.

– Konditori Royal har varit ett genuint, klassiskt konditori. Vi vill sätta vår prägel på miljön och sortimentet så gästerna kommer att märka vissa förändringar, men de kommer också att känna igen sig i mycket, fortsätter Peter Bohlin.

Den största förändringen som gästerna kommer att märka är att cafédelen byggs om. När det gäller utbudet kommer de klassiska konditorivarorna och brödprodukterna att finnas kvar, men några nyheter blir take-away och lättare luncher.

T&P Kök - Bar har varit en av Konditori Royals största kunder, så Peter och Thomas har haft täta kontakter med Bosse Lindberg på Royal.

– En dag när vi träffades sa jag till Bosse; ”Jag ställer en nyfiken fråga - kan du tänka dig att sälja Royal?” Ja, det kunde han och så blev det affär. Vi har anställt tre i bageriet, de får stor frihet i att skapa produkterna i sortimentet, säger Peter.

Bosse Lindberg öppnade Konditori Royal mitt emot järnvägsstationen i Tierp för cirka fem år sedan. Då var det tjugo år senast här bakades bröd och gjordes tårtor. Under perioden 1957–1991 fanns gamla Konditori Royal i just dessa lokaler.

Peter och Thomas för nu alltså traditionen med bageri vidare.

– Det är en utmaning att ta över kaféet och bageriet. Jag har varit i restaurangbranschen sedan jag var 15 år. Nu är jag 44. Tillsammans med Thomas startade jag T&P för sexton år sedan, berättar Peter Bohlin.

Bosse Lindberg har på bara några år skapat något av ett livsverk med Konditori Royal. Det som gör att han väljer att sälja rörelsen är flera mycket svåra personliga omständigheter:

– Jag har förlorat min hustru Ritwa i cancer som jag startade Royal tillsammans med och själv råkade jag ut för en svår nackskada för några år sedan. Det är egentligen ett mirakel att jag lyckats att driva Royal vidare och att verksamheten flutit på trots motgångar. Men nu är det dags att lämna över. Jag har värnat om ett café i Tierp. Jag är glad att jag skapat ett som fungerar och lever vidare, det är mycket tack vare mina döttrar, säger Bosse Lindberg.

Den 1 december tar de över kafeét, men ombyggnaden görs i början av nästa år. Om planerna håller är det meningen att T&P Bageri - Café invigs 18 januari.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!