Som UNT rapporterat i andra artiklar har WeMind fått kritik sedan företaget tog över ansvaret för den psykiatriska öppenvården i norra Uppland 2017. Bland annat har patienter gjort anmälningar till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.
En av kritikerna är Lena som egentligen heter något annat.
– Efter att ha haft samma läkare i sju år kom det helt plötsligt ett brev som sa att ett nytt företag och en ny läkare skulle svara för min vård, berättar Lena.
Hon förklarar att det var ett tufft besked att få då hon kände att började må bättre och hade ett stort förtroende för den dåvarande läkaren.
– Hos Hätö hade jag en bra läkare. Han förstod mig, lyssnade och så hade vi hittat en medicinering som fungerade bra. Nu skulle allt rivas upp och jag skulle få nya mediciner, vissa som jag dessutom inte klarade av att äta. Jag upplevde också att den nya läkaren inte läst min journal och inte hade en aning om min sjukdomshistorik, berättar hon.
LÄS MER: Patienter har anmält till IVO.
LÄS MER: Så kommenterar ansvariga politikern.
Lena berättar att hon har blivit diagnostiserad för ADHD samt har en bipolär sjukdom som gör att hon pendlar mellan två olika ytterlägen - antingen är allt mörkt och ångestfyllt eller så är allt toppenbra och hon har förmågan att ”flytta på ett berg”.
– I dag mår jag bra, det är därför jag orkar träffa dig och dricka kaffe och berätta om mina upplevelser, förklarar hon.
Det där med att ”flytta på ett berg” kan ta sig olika uttryck förklarar Lena och berättar att hon totalrenoverade familjens tvåplansvilla på två veckor. Hon säger också att sjukdomen gör att hon kan bli gränslös och köpa en ny bil för 300 000 kronor.
Lena beskriver tiden med Hätö och den läkare som hon hade då som ”helt fantastisk”.
Då gav den medicinska vården henne en trygghet med regelbundna besök hos samma läkare varje gång, samtalsterapi och möjlighet till snabba samtal med läkare eller annan medicinsk personal vid krissituationer.
När hon ska berätta om hur det är i dag börjar hennes underläpp att darra och så kommer tårarna.
Efter ett tag har hon samlat sig och berättar. Det Lena tycker är det mesta allvarliga är alla de förändringar som skett.
– Nu är det nya läkare hela tiden, vissa är inte pålästa medan andra vill ändra på min medicinering och vårdplanering – det har skapat en otrygghet som gör att jag mår sämre igen.
Lena poängterar att allt inte är dåligt och att det finns personal som hon har förtroende för hos det nya företaget.
– Men varför hörde ingen av sig till oss patienter och frågade vad vi tyckte inför den nya upphandlingen. Det känns som att det nya upphandlingen bara handlade om pengar för Region Uppsala och att man nu kunnat spara lite, säger hon.