Premiäröppningen var i påskhelgen då de nya arrendatorerna Johan Lindström och Angelika Lindström Adén höll öppet i fyra dagar och serverade fikasugna påsklediga.
Johan berättar att de delvis kommer att jobba vidare på samma sätt som den tidigare ägaren Cecilia Rosenmåne.
– Igenkänningsfaktorn kommer att vara hög. Men vissa kompletteringar och förändringar kommer vi att göra. Det blir mera mat, hembakt och så kommer vi att lägga till ytterligare verksamheter.
Frun Angelika är utbildad sommelier och har arbetat som det på flera restauranger i Uppsala och Gävle. Johan har jobbat deltid på Mackmyra Whisky i Gävle, dels försäljning av gin och whisky gin samt provningar och visningar.
– Med våra bakgrunder och kunskaper blir det naturligt att utveckla verksamheten med detta. Tanken är att kaféet är öppet som vanligt till klockan fyra och därefter tar provningarna och event vid, förklarar Johan.
Tidigare har det i huvudsak serverats fikabröd och smörgåsar på kaféet som ligger i det gamla brukskontoret.
Duon arrenderar kaféet och den intilliggande festlokalen av fastighetsägaren Stiftelsen Strömsbergsbruks Industriminnen. Lokalen som har plats för cirka 120 gäster har till största delen stått oanvänd de sista åren på grund av pandemin.
– Vår förhoppning är att den ska kunna börja användas nu, säger Johan Lindström.
Under maj månad kommer kaféet vara öppet varje helg. Under juni, juli och augusti kommer det att vara öppet dagligen.