Matpremiär med mersmak

Bandklippning ska det vara vid invigningar. Så även i Tierp på måndagsförmiddagen för att markera att kommunen återtagit matlagningen i egen regi.Kommunstyrelsens ordförande Bengt-Olov Eriksson (S) höll i saxen och sa:- Efterlängtat, inte minst för er som jobbar med maten.Kommunen har investerat omkring 15 miljoner kronor i att renovera centralköket vid Aspenskolan och ytterligare ett antal tillagningskök ute i kommunen. Därmed kan kommunen återta matlagningen, som under de senaste fyra åren skötts av entreprenören Sodexo.Kommunens kökspersonal med restaurangchef och kockar ska klara av att leverera i genomsnitt 4 000 dagliga portioner till förskolor, skolor, äldreboenden och till de äldre som får mat hemlevererad.Den egentliga matpremiären var inför påskhelgen, då äldreomsorgen fick sina första matleveranser från kommunens kök. Till måndagens premiär i full skala bjöds fisksoppa och sweet chiligryta med kyckling, alternativt bönor som vegetariskt alternativ.Kyckling på menyn ger mersmak och välkomnades särskilt av måndagens premiärgäster i Aspenskolans matsal. Premiärdagens överraskning, chokladdessert, gick också ned.

Tierp2010-04-12 14:17
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om