Mat på väg nysatsning i påsk
Påpassligt till påskhelgens många olika arrangemang på temat konst på väg satsar länsstyrelsen på Påskslingan, ett projekt som vill uppmärksamma de många matupplevelser som finns på landsbygden.
Fiskhandlaren Carl Landfors deltar.
Foto: Anders Badner
- Jättebra att någon tar itu med samordningen. Det här har jag efterlyst.
Det säger Carl Landfors, som driver Calles Fisk med rökeri och butik i Fagerviken. Han är en av två fiskare på Hållnäshalvön som hakat på Påskslingan. I Tierps kommun deltar även Eskesta gårdsmejeri med lite påsköppet och försäljning av fjällkoprodukter. Vid eftermiddagstid på onsdagen hade ytterligare ett drygt 30-tal företag runtom i länet anmält sig till Påskslingan.
- Jag har drivit lite olika projekt tidigare, kring hygien och livsmedelshanteing. Men när man som jag står mitt i produktionen hinner man inte samordna, säger Carl Landfors.
Han välkomnar också att länet ses som en helhet.
- Tidigare har vi kanske hållit oss var och en på sin kant. Nu gäller det bara att få med så många som möjligt.
Länsstyrelsen har satsat 150 000 kronor på Påskslingan 2010. Pengarna kommer från landsbygdsprogrammet för Sverige 2007-2013, samfinansierat mellan svenska och EU-medel.
Mer information om Påskslingan, egentligen fem slingor över olika delar av Uppsala län, med adresser till deltagande företag finns på landsbygduppland.se.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!