Många vill fira med finmat

Årets sista dag är här och det väljer många att fira med färdiglagad nyårscatering.    – Det är ett skönt sätt att slippa stressen och ändå kunna lyxa till det med vällagad mat, säger Peter Bohlin på T & P Bar och kök.

Peter Bohlin på T o P Bar och Kök

Peter Bohlin på T o P Bar och Kök

Foto: Sven-Olof Ahlgren

Tierp2011-12-31 11:03

Inne i restaurangen i centrala Tierp råder en gemytlig stämning. Vid varje bord sitter gäster som avnjuter sin lunch i lugn och ro. Men bakom kulisserna, i köket, är det full fart. Där förebereder Peter Bohlin och hans anställda inför årets nyårscatering.
– Bara i dag har vi fått minst 80 beställningar, säger Peter Bohlin.
Det är elfte gången som han och kompanjonen Thomas Pettersson erbjuder Nordupplandsborna färdiglagad nyårsmat för såväl avhämtning som utkörning.
Totalt räknar man med cirka 500 beställningar, varav de flesta från återkommande stamkunder.
– Om allt går som det ska har alla fått sin mat vid sex på nyårsaftonen, säger Peter Bohlin.

På den färdigspikade menyn erbjuds två olika förrätter och desserter. Valet av varmrätt står mellan pepparrullad fläskfilé, citron- och vitlöksmarinerad kycklingfilé och helstekt oxfilé.
– Många förknippar ju hummer med nyår, men det är svårt cateringmässigt eftersom maten måste vara kall, säger Peter Bohlin.
Om han skulle laga till en nyårssupé till sig själv blir det ett blodigt val.
– Jag är en riktig köttätare. Biff eller oxfilé, blodigt tillagad förstås. Och så lite potatis och ugnsbakade rotgrönsaker till det.
Stressigt. Det är mycket att göra innan alla nyårsbeställningar är färdiga. Tony Wikstrand putsar oxfilé.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om